Széchenyi Terv Plusz
Széchenyi Terv Plusz

Projektindító sajtóközlemény - Sport-sziget vízturisztikai és ökoturisztikai fejlesztése

2024. április 08.
TOP_PLUSZ-1.1.3-21-PT1-2022-00008
Projektindító sajtóközlemény - Sport-sziget vízturisztikai és ökoturisztikai fejlesztése

Dunaharaszti Város Önkormányzata a Széchenyi Terv Plusz Program TOP-Plusz-1.1.3-21 Helyi és térségi turizmusfejlesztés című pályázati felhívás keretében sikeres támogatási kérelmet nyújtott be a Sport-sziget vízturisztikai és ökoturisztikai fejlesztésére. A projektet az Európai Unió és a Magyar Kormány 314,96 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette, a támogatás mértéke 100%. 

A 314,96 millió Ft európai uniós támogatás segítségével megvalósuló fejlesztés során a Sport-sziget komplex turisztikai fejlesztése történik.

A fejlesztés célja az aktív- és ökoturisták számára nyújtott szolgáltatások számának és színvonalának növelése.

A projekt keretében megtörténik az Evezős Központ felújítása és átalakítása. A meglévő sólyapálya rendezésével és az evezős úszóstég méretének bővítésével kedvezőbb lesz a nagyobb létszámú csoportok vízre szállási lehetősége.

A szigetcsúcson egy gyalogos híd építése valósul meg, mely alatt csónakkal át lehet haladni. A projekt keretében kiépítésre kerül egy 4 méter magas kilátó, illetve a kilátó mellett egy periszkóp is elhelyezésre kerül.

A családok és gyermekek örömére játszópark telepítése történik és kialakításra kerül egy mosdóval és pelenkázóval ellátott pihenőpont, ahol ivókút és padok is elhelyezésre kerülnek.

A Ráckevei Duna-ág élővilág természeti értékeit bemutató információs táblák kerülnek elhelyezésre.  

A projekt keretében 12 db kerékpártároló kerül kihelyezésre, amelyek összesen 24 db kerékpár biztonságos tárolását teszik lehetővé, ezzel segítve fenntartható, klímasemleges mobilitást.

Az így kialakított, fejlesztett terület közösségi, kikapcsolódásra alkalmas, modern elvárásoknak megfelelő több generáció és a szabadidős turistákat kiszolgálni képes helyszínné válik.

A projekt tervezett befejezése: 2026.10.20.

 A projektről bővebb információt a www.palyazatok.dunaharaszti.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

titkarsag@dunaharaszti.hu